2017-05-12

Mellkisebbítés

Mellkisebbítés – információ, bejelentkezés: +36-209-275-475

 • Milyen életkorban végezhető mellkisebbítés műtét?

  Igen széles életkori sávban végezhető mellkisebbítés – mellfelvarrás műtét.
  Volt már 16 éves, fiatal hölgy páciens, de nem ritka, hogy valakit 60 éves kora után zavar a rendszeresen beizzadó, lógó melle. Azaz a mellkisebbítés esetében életkori megkötés nincsen. Mindenképpen figyelembe kell venni a páciens anamnesisét, esetleges korábbi betegségeit, illetve az ebből adódó műtétre való alkalmatlanságot.

 • Kis méretű (volumenü), de lógó mell műtéti megoldása

  Amennyiben a pácienst zavarják kis tömegű, megereszkedett mellei, gyakran alkalmazzuk a mellkisebbítést és mellimplantációt egy ülésben, melynek során az előre megtervezett mellimplantátum mérettel nagyobbítjuk meg a mellét, melynek eredményei, a gyönyörűen álló, feszes, formás mellek lesznek és a páciens önbizalma jelentősen növekedik.

 • Mellkisebbítés előtt

  A páciens fizikális vizsgálata során asszimetrikus, csőszerű (tubuláris), extrém nagy bimbóudvarú mellel is találkozhatunk, melyek mindig bonyolítják a műtéti megoldást.
  A mellkisebbítés műtétet megelőzően kötelező orvosi konzílium, melynek során a pácienssel ismertetjük a mellkisebbítés műtét menetét, az esetleges műtéti komplikációkat, valamint a mellkisebbítés utáni gyógyulási folyamat várható időtartamát.
  A konzultáció során tájékoztatást kap az előzetes vizsgálatokról, a mellkisebbítés műtéti megoldásáról, a mellkisebbítés menetéről, melltartó viselésről, tisztálkodásról, a mensesről, mint műtétet zavaró tényezőről, stb.

 • Befolyásolja-e a terhességet és szülést a mellkisebbítés?

  A mellkisebbítés műtét alapjaiban nem befolyásolja sem a terhességet, sem pedig a szülést, tekintettel arra, hogy a mellfelvarrás során, bár a mirigyállomány egy részét csökkenthetjük, de a megfelelő hormonális ellátás esetén ezen páciensek is tudnak szoptatni. A teherbeesést sem befolyásolja a mellfelvarrás.

 • Mellkisebbítés menete
  • Érkezés a Klinikára: A megbeszélt időpontra, éhgyomorra (se étel, se ital 6 órával előtte), kizárólag a saját fogkeféjét kell magával hoznia, mert minden egyébbel ellátjuk Önt a Klinikán (így elkerülhető az esetleges fertőzések behurcolása). Kényelmes, elől gombolós, vagy cipzáras ruhában célszerű érkezni, mert a mellkisebbítés utáni öltözködést ez megkönnyíti.
  • Mellkisebbítés műtét menete: A gondosan kivizsgált, panaszmentes pácienst, lehetőleg menstruációs szünetben operáljuk meg. A cél az, hogy minél kevesebb heget hagyjunk vissza a mellkisebbítés után, mely jelen esetben Klinikánkon egy körkörös és egy, mellbimbó alatti, függőleges középvonali hegből áll. A mellkisebbítés műtét teljesen fájdalommentes, mivel altatásban történik. A mellkisebbítés műtétet megelőző gondos tervezés és “Picasso-szintű” berajzolás nélkül nem érdemes a mellkisebbítő műtéthez kezdeni.
   A mellkisebbítés műtét időtartama az eset bonyolultságától függően változó.
  • Mellkisebbítés után: A mellkisebbítés után 1 éjszakát kell eltöltenie a korszerű, minden igényt kielégítő, biztonságos, kényelmes páciens szobában, magasan képzett szakszemélyzet felügyeletével. A mellkisebbítés követő nap délelőttjén 9-10 óra között, kísérővel, vagy taxival a távozik otthonába, vagy szállodai szobájába.
   A mell új pozícióját speciális sport melltartó segíti megtartani. A melltartó viselési ideje – több tényező függvényében – 3-6 hét között változhat.
  • Varratszedés: A mellkisebbítés során alkalmazott varratok egy része felszívódó varrat, ezért nem kell eltávolítani (a bimbóudvar varratai), míg a függőleges, felszíni varratokat átlagban 14 nap után távolítjuk el.
  • A mellkisebbítés műtétet követő gyógyulási időszak:
   1. fázis: a varratszedésnek megfelelő időszak, ami 1-2 hét (látható gyógyulás).
   2. fázis +- 2-3 hónap (láthatatlan, a szövetek mélyében zajló gyógyulás).
   Sok esetben, a korábban kialakult érzési, tapintási bizonytalanság, vagy kiesés rendeződik.

   A páciens igénye és a mellkisebbítés műtét adta realitások mindig egyensúlyban kell, hogy legyenek, azaz tudomásul kell, hogy vegyük, hogy “hozott anyagból” kell dolgozni és a plasztikai sebész nem Isten.

  • Mellkisebbítés műtét esetleges szövődményei: 100 éve voltak, ma lehetnek, majd a következő 100 évben is lesznek műtéti szövődmények. Talán a leggyakoribb az utóvérzés a test saját baktériumai okozta fertőzés, ebből adódó gyulladás, melyek gyógyszeresen mindig megoldhatóak. Szöveti keringés, vérellátás elégtelensége (gyakoribb dohányosoknál), a zsírszövet és a bimbóudvar fokozottabban érzékeny erre. Átmeneti tapintási érzéketlenség előfordulhat. A hegképződést, mivel az genetikailag meghatározott, előre jósolni nem lehet (nagyon ritka a keloidos heg). Azt, hogy szoptatni tud-e a páciens a mellfelvarró műtét után, előre megmondani nem lehet, mivel gyakran előfordul, hogy a soha nem operált, viszonylag nagy mellű nő sem tud szoptatni, míg a mellkisebbítés műtéten átesett mégis tud.A mellkisebbítés (mellfelvarrás) műtét bármikor megismételhető.
mellkisebbítés

Mellkisebbítés

A mellkisebbítés során a nagy méretű mellek tömegét, térfogatát csökkentjük plasztikai sebészeti műtéti eljárással. Természetesen a műtét során a mell lógását megszüntető mellkorrekciót (mellfelvarrást) és ennek részeként mell bimbóudvar kicsinyítést, mellbimbó áthelyezést is végzünk. Nagy tömegű emlők esetében a mellbimbó körül, a mell áthajlási redőjében (nem minden esetben szükséges), illetve e kettőt összekötő függőlegesen vezetett metszésen keresztül távolítható el a felesleges mell mirigyállomány, így érhető el a kívánt cél: a szép formás, feszes mell, illetve a kívánt, vonzó mellforma. A mell mirigyállományának részleges eltávolítása miatt komplexebb plasztikai sebészeti beavatkozás, mint a mellfelvarrás, így a szövődmények előfordulási valószínűsége is nagyobb lehet. Tehát a műtét során, szó szerint a lógó, nagy tömegű emlőt megkisebbítjük és az kívánt pozícióba hozzuk, akár mint 16 éves korában volt.

Mellfelvarrás (mellplasztika, mellkorrekció)

Mellfelvarrás (korrekciós mellplasztika, mellkorrekció, mellműtét) : Sok nő tapasztalja, hogy az idő múlásával mellei mirigyállományának csökkenésével egy időben a melleinek bőre megnyúlik, mellei megereszkednek ( lógó mell alakulhat ki). A mellfelvarrás műtét tulajdonképpen ennek a problémának a plasztikai sebészeti megoldását jelenti.

A mellfelvarrás lényege

A felesleges bőr eltávolításával, illetve a mellbimbók feljebb helyezésével, szükség esetén a bimbóudvar egyidejű csökkentésével esztétikus, vonzó mellformát alakítunk ki. Pácienseink – mellfelvarrás műtétet követő – beszámolói arról tanuskodnak, hogy önbizalmuk helyreállt, életük boldogabb lett (mellfelvarrás vendégkönyv). Természetesen a mellfelvarrás kombinálható mellnagyobbítással is. A két mellműtét ugyan végezhető egy altatásban, azonban a szebb eredmény érdekében plasztikai sebészetünk azt javasolja, hogy az elsőként elvégzett mellfelvarrás műtét után 6 hónap elteltével kerüljön sor a mellimplanátum(ok) beültetésére egy mellnagyobbítás keretében. Ennyi idő alatt ui. minden esetben láthatóvá válik már a mellfelvarrás eredménye és így ehhez igazítva végezhető el a mellnagyobbítás – garantálva az elérhető legesztétikusabb mellformát.

mellkisebbites-1
mellkisebbites-1
« 1 A 8 »