2017-05-12

Zsírleszívás

Zsírleszívás – információ, bejelentkezés: +36 209 275 475

 • Alkalmazható Önnél a zsírleszívás?

  A zsírleszívással kapcsolatos, leglényegesebb kérdés eldöntéséhez előzetes fizikális és laboratóriumi vizsgálatokra van szükség. Anamnesis felvétele nélkül nem dönthető el a kérdés.

 • Hogyan történik a zsírleszívás?
  • Zsírleszívás műtét technikája: A zsírleszívás során – előzetes, gyógyszeres fellazítást követően – speciális kanülöket és egy vákuumot létrehozó gépet alkalmazunk. A zsírleszívást vékony kanüllel kezdjük, és ha szükséges növeljük az átmérőt. A zsírleszívás műtét során ejtett metszés mintegy 4-6 milliméteres, tehát igazán nem számottevő. Amennyiben lehetséges, úgy egy metszésből történik a zsírleszívás. Nagyobb felületeknél, mint például a has, kiegészítő metszéseket is teszünk, különösen, ha deréktájon is szükséges a zsírleszívás. Páros testrészeken egyszerre vegezzük a zsírleszívást. Klinikánkon altatásban végezzük a zsírleszívást. Tekintettel, hogy plasztikai sebészetünkön gyakran kell sok területről nagy mennyiségű zsírleszívást végezni, amit az altatás biztonságossá és teljesen fájdalommentessé tesz. A zsírleszívás műtétet követően, az esetek 90 %-ában – mivel altatásos műtét történik – 1 éjszakára klinikai tartózkodás indokolt, ahol magasan képzett – diplomás – egészségügyi szakszemélyzet szolgálja az Ön gyógyulását és biztonságát.
  • Van-e a zsírleszívásnak maradandó nyoma? Mivel, rejtett és nem szembetűnő helyeken vezetjük be a zsírleszívó kanülöket és utána öltéssel zárjuk a bőrszéleket, melyek néhány mm-esek. Varratszedésre a zsírleszívás műtétet követő 1-2 hét között kerül sor.
  • Ismételhető a zsírleszívás? Igen, ismételhető a zsírleszívás, sőt, sokszor az eredeti terv is több lépéses zsírleszívást tartalmaz.
  • Milyen gyakran ismételhető a zsírleszívás? A konzultáció során az egyéni adottságok, előzetes vizsgálatok eredményei, a páciens általános állapotának és igényének figyelembevételével, döntjük el a kérdést. Optimális eseten, akár 8-12 héten belül is megismételhető a zsírleszívás ugyanazon a területen. A korábbi zsírleszívással nem érintett területeken a műtétet követően bármikor végezhető zsírleszívás.
 • Mire jelent megoldást a zsírleszívás?
  • Mely területeken végezhető zsírleszívás? Zsírszívással zsírt eltávolítani természetesen nem csak a hasról lehet, mint ahogyan sokan hiszik, hanem szinte az egész testfelület alkalmas erre. Leggyakoribb kérés a has, csípő, comb külső (lovagló), comb belső, térd belső, lábszár, boka tájék területekről végzendő zsírleszívás. Viszonylag ritkább igény, a háti és nyaki régiók zsírleszívása.
  • Lipómák (zsírdaganatok) zsírleszívása: Bizonyos méretű, mélységű és lokalizációjú lipomák operáció nélkül (nagy méretű heg), zsírleszívással eltüntethetők, illetve javíthatók.
 • Mire nem alkalmas a zsírleszívás?

  A zsírleszívás nem váltja ki a fogyókúrát, de – szükség szerint hasplasztikával kombinálva – segíthet a kítűzött célok elérésében. Ha a zsírleszívással eltávolítható mennyiséget jóval meghaladja a zsír mennyisége, ajánlott előbb diétázni, fogyókúrázni a fogyás érdekében.

 • Zsírleszívás eredménye

  Mivel a szövetek a zsírleszívás műtét során ödéma képződéssel (vizesedéssel) válaszolnak, ezért az ödéma felszívódását követően válik láthatóvá a zsírleszívás eredménye. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a zsírleszívás eredményét – optimális esetben – 2-4 héttel a műtét után láthatja. A zsírleszívás eredménye végleges (tartós), mivel a zsírleszívással elért új forma, testkontúrok későbbi hízás esetén is megmaradnak!

  • Milyen reális elvárásaink legyenek a zsírleszívás műtéttel kapcsolatban? A fogyókuráknak, tornának ellenálló helyeken érhető el testkontúr javulás a zsírleszívás alkalmazásával. A zsírleszívás műtéttel eltávolítható zsír mennyisége sok mindentől függ. Néhány száz decilitertől, a néhány ezer milliliterig változik.
  • Visszahízhatom-e arra a helyre ugyúgy mint korábban?
   – Nem.
   Miért?
   Azért, mert bár a testrész összes zsírsejtjét nem tudjuk eltávolítani, de ha 80%-ot igen, azzal már jól járunk. Tekintettel arra, hogy a zsírsejtek száma már a születéssel eldől.

  Zsírleszívás után

  Kis mennyiségű zsír leszívása esetén, nyilván a bőr nem tudott kitágulni, így a zsírleszívás után szépen letapadnak és nem lötyögnek a szövetek. Nagyobb mértékű zsírleszívás – főleg hasi és belső comb, nyak, ill. toka, néha mell szírleszívások – után a megtágult bőr, illetve a bőr alatti kötőszövet nem valószínű, hogy visszazsugorodik, letapad, így kötényszerű bőrlebeny maradhat vissza. Ezeket megfelelő műtéti technikával korrigálni lehet. (Így hasplasztika, combplasztika, tokaplasztika, ez utóbbi általában arcplasztikával együtt történik.)

  Zsírleszívás műtét utáni lehetőségek, teendők

  A zsírleszívás műtétet követően, már rögtön az első óráktól a klinikán elkezdjük a tornáztatását, amit a jobb gyógyulás, jobb keringés és a szövődmények elkerülése érdekében, otthonában is a betanításunknak megfelelően kell folytatnia.

  Az első 24 órában 80% pihenés, 20% mozgás, illetve torna, majd minden nap 10 %-kal több tornát és fenntlétet javaslunk.

  A műtét után, még a műtőasztalon kompressziós ruhát adunk a páciensre, melynek viselése ajánlott 1-3 héten keresztül.

Zsírleszívás

Zsírleszívás

A testsúly, az optimális testarányok, a külső és ezáltal a megjelenés napjainkban nem csak a Nők, de a férfiak életvitelét is nagymértékben meghatározzák. A zsírleszívás ötlete a hetvenes években született meg egy olasz nőgyógyász fejében, aki a terhesség megszakításának technikájából és módszeréből indult ki.

A zsírleszívás eredménye tartós

A zsírleszívás eredménye tartós, hiszen egy esetleges későbbi hízás során sem változnak az új testarányok. A zsírleszívás egy plasztikai sebészeti eljárás, mely során lehetőség nyílik különböző testrészekről, testtájakról a nemkívánatos zsírlerakódások eltávolítására.

Hol hatékony a zsírleszívás?

Zsírleszívással így azokról a területről, testtájakról is hatékonyan eltávolítható a zsírfelesleg, melyek esetében sem a diéta sem pedig a mozgás nem vezetett eredményre. A zsírleszívást leggyakrabban az áll, nyak, orca, felkar, mellek feletti rész, has, fenék, csípő, comb, térd, lábikra és a boka területén alkalmazunk.

 

zsirleszivas-2
zsirleszivas-2
« 1 A 9 »