2017-05-12

Hasplasztika

Hasplasztika – információ, bejelentkezés: +36 209 275 475

 • Mi az alapvető különbség a hasplasztika és a zsírleszívás között?

  Zsírleszívás szinte bármely testtájról végezhető, míg a hasplasztika természetszerűleg csak a hasra koncentrál. A zsírleszívás viszonylag kis súlyfelesleg eltüntetésére szolgáló plasztikai sebészeti – korrekciós – beavatkozás.
  Hasplasztika leginkább akkor kerül szóba, ha már az elhízás olyan fokú, hogy a has külső fala és a bőr annyira megnyúlik, hogy kötényhas alakul ki. Természetesen az erőteljes fogyást követő hason és törzsön látható lógásra is megoldást jelent. A műtéttel persze súlyt is csökkentünk és kiegészítő környéki zsírszívást is végezhetünk, ami szintén súlycsökkenést eredményez.

  Ha valakinek csak köldök alatti részen van szüksége korrekcióra – megtehetjük. Ilyenkor csak a köldök és a fanszőrzet közötti részt operáljuk, a bikini metszés is kisebb lesz. Meg kell említeni, ha a belső hasfalon sérv van, egy ülésben azt is meg tudjuk operálni, gyakran mi diagnosztizáljuk ezt az állapotot, a páciens még nem is tud róla.

  A hasplasztika műtét során szinte kizárólag horizontális irányú – a bikini által takart – metszést ejtünk. Ha túl nagy a kiemelendő bőr, illetve szövet tömeg, akkor a műtét során köldök áthelyezést is végzünk. Ilyenkor a köldök fölé is bőven preparálunk és ezen felpreparált részt húzzuk le, ez fogja befedni a köldök alatt kimetszett területet. Ilyenkor az új hasfali bőrön alakítjuk ki az új köldököt, ami magasság szempontjából ugyanúgy fog elhelyezkedni, mint az eredeti, de egy szebb pozícióban. A hasplasztika esetében éppúgy, mint a többi nagyobb műtétnél fontos a műtét utáni korai torna, mozgás, mely a legjobb védekezés az esetleges trombózis ellen.
  A hasplasztika a nagy műtétek kategóriájába tartozik, előtte gondos kivizsgálás indokolt, keringési, légzési problémák, cukorbetegség, erős visszeresség, korábbi mélyvénás trombózis növelhetik a műtéti kockázatot.
  A műtét eredménye a boldogabb Páciens, a kecsesebb, szebb alkat, a feszesebb, csinosabb has. A metszés helyét pedig a bikini takarja. Akár a többi plasztikai műtét, a hasplasztika is közérzet javulással és nagyfokú önbizalom növekedéssel jár.

 • Kinek ajánlott / kinek nem a hasplasztika?
  • Kinek ajánlott a hasplasztika? Hölgyeknek, akik már nem terveznek terhességet és hasfaluk kitágult bőre a szülést követő 1 év után sem nyerte vissza feszességét, mindenkinek, akinek a fogyókúrát követően kialakult lógó hasa több hónap elteltével sem volt képes regenerálódni.
  • Kinek nem ajánlott a hasplasztika? Hölgyeknek, akik még gyermekvállalást terveznek.

   

  Nagymértékű fogyást, terhességet követően a hasfal bőre megereszkedhet, a has izomzata meglazulhat lógó has – kötényhas alakulhat ki. Esetenként a korábbi műtétek után visszamaradt hegek is hozzájárulhatnak a has kedvezőtlen formájának kialakulásához. A lógó has nem csak esztétikai szempontból (pszichés problémák) hátrányos gazdájára nézve, de funkcionális szempontból is előnytelen, a kötényhasnál gyakorta előforduló bőrproblémákról nem is beszélve. A lógó has tömegénél fogva fokozott igénybevételnek teszi ki a gerincet, hátfájást okozhat, a mozgást nehezíti így további egészségügyi problémák forrása lehet. A hasplasztika a fogyást és mozgást nem
  helyettesíti, de segít az egészséges életmód és fogyókúra, mozgás ellenére, tartósan megmaradó zsírpárnák eltüntetésében és a rugalmasságát vesztett bőr feszességének helyreállításában.

 • Hasplasztika előtt

  Az előzetes konzultáció alkalmával a páciens elmondja az elképzeléseit, hasplasztika eredményével kapcsolatos elvárásait. A plasztikai sebész elmondja a lehetőségeket, képekkel illusztrálva bemutatja a várható eredményt, ismerteti a műtét előnyei mellett a hasplasztika kockázatait is. A konzultáció során egyeztetjük hasplasztika árát is. Egy vizsgálatot követően megbeszéljük milyen további szűrővizsgálatok, laborvizsgálatok, hasi ultrahang, EKG, stb. szükségesek a hasplasztikát megelőzően. A műtét előtt minimum 1 héttel abba kell hagyni a dohányzást és a hasplasztikát követő 2 hétben sem ajánlott dohányozni, mivel ez hátráltatja a gyógyulást, regenerációt!

 • Hasplasztika menete

  A hasplasztika műtétet Klinikánk korszerűen felszerelt műtőjében végezzük ahol tapasztalt szakszemélyzet, orvosok szavatolják a műtét sikerét. A hasplasztika egyéntől (eltávolítandó bőr- és zsírfelesleg mennyiségétől) függően 2-3 óráig tartó műtét. Az altatásban végzett hasplasztika műtét során a hasfal kitágult, megnyúlt bőrét és a hasi zsírfelesleget távolítjuk el műtéti úton a hasi izomzat rekonstrukciójával egyidejűleg. A hasplasztika műtét során hosszú – bikinivonalban futó – a két csípőcsontot ívelten összekötő, metszést ejtünk. A bőrt, illetve a bőr alatti zsírszövetet – a köldök körbemetszését követően – a hasfalról felpreparáljuk a bordaívekig, majd
  a felesleget eltávolítjuk. A bőr megfeszítése után következik a köldök helyreállítása. A hasplasztikát zsírleszívással kombinálva a környező zsírpárnákat is eltüntetjük a minél előnyösebb testkontúr, alak elérése érdekében. A műtétet követően a két csípő között
  bikinivonalban húzódó heget a fehérnemű, fürdőruha takarja, a köldök körüli, vékony, alig látható heg nem feltűnő. A hegesedés, keloid képződés mértéke egyéntől függő. A hegek 4-6 hónap alatt halványulnak el, de a végleges állapot eléréséig, 1 évig a napozás – a fokozott
  pignemtációt elkerülendő – nem javasolt.

 • Hasplasztika után - eredmény
  • Hasplasztika után: A hasplasztika műtét során – a seb tisztulását segítendő – behelyezett drainek 2 nap múlva kerülnek eltávolításra. A műtétet követő 3. napon távozhat a páciens Klinikánkról, otthonába, ahol 1 hét teljes ágynyugalom, majd további 2 hét pihenés szükséges a gyógyulást elősegítendő.A hasplasztika műtét utáni hétben speciális szorító kötést, majd további 4-5 hétig kompressziós ruhát – szorító ruhát kell viselni, mely gátolja a savóképződést, egyben elősegíti a szövetek letapadását és a gyors regenerációt. Zuhanyozni a hasplasztika műtétet követő 6. nap után lehet. 2 héttel a műtét után kerül sor a varratszedésre, melyet követően könnyű fizikai munka végezhető, a nehéz fizikai munka (sport, tánc) további 1-2 hónapig kerülendő. A hasplasztika nem
   akadályozza a későbbi terhességet, gyermekvállalást. Mini hasplasztika A mini hasplasztika egy kisebb hasplasztika műtét, ‘mely során csak a köldök alatti területet feszítjük meg, eltüntetve ezzel a lógó hasat. Kisebb műtét lévén a regeneráció, gyógyulás is gyorsabb és a visszamaradó heg is vékonyabb, kevésbé látható, mint a “normál”
   hasplasztika esetében.
  • Hasplasztika eredménye: A hasplasztikai eredménye a műtét után azonnal látható, de a has végleges formája hónapok alatt alakul majd ki. A hasplasztika eredményeképpen a has laposabb, feszesebb lesz, megszűnik a lógó has, annak minden korábbi kellemetlenségével együtt. Összességében szebb lesz az alakja, visszanyeri elveszített önbizalmát, bátran kimehet a strandra és a ruhaméret csökkenésében is érezni fogja a kedvező változást. A hasplasztika eredménye tartós, későbbi esetleges hízást követően is megmaradnak
   a kialakított új testarányok.
  • Mikor lehet zuhanyozni a hasplasztika műtét után? Általában – ha nincsen komplikáció, vagy szövődmény – bő 1 hét után lehet.
  • Mikor kerül sor a varratszedésre? Általában 10-14 nappal a hasplasztika műtét után.
  • Soprtolni, fokozatosan terhelni 2., 3. hét után szabad.
  • A hasplasztika nem akadályozza a későbbi terhességet, gyermekvállalást.
hasplasztika

Hasplasztika

A nagymértékű fogyást, vagy terhességet követően megereszkedett hasfali bőr, meglazult izomzat hasplasztika műtéttel eredményesen visszaállítható, így megszüntethető a has lógása (lógó has). Plasztikai sebészetünk sokéves tapasztalattal rendelkezik a hasplasztika területén. A döntést megkönnyítendő, érdemes megtekintenie képeinket.

A hasplasztika nem helyettesíti, de segítheti a fogyókúrát

Egy fogyókúra során sokak a hasukon lévő felesleget adják le legnehezebben. Az is előfordul, hogy hasi tájék “fogyás rezisztens”, azaz csak minimálisan észlelhető a kerület csökkenése, a pocak, csípő és a derék tájon. Panaszolják a Páciensek, hogy előbb fogy el és laposodik a mellük és az arcuk, mint a hasuk, vagy a belső combjuk – ekkor jelent megoldást a hasplasztika.

Vajon miért?

Sok férfi páciens jelentkezik fogyás után…
A köztudatban gyakran összekeveredik a hasplasztika és a zsírleszívás fogalma, pedig a kettő nem ugyanaz.

Mini hasplasztika

A mini hasplasztika egy kisebb műtét, ‘mely során csak a köldök alatti területet feszítjük meg, eltüntetve ezzel a lógó hasat. Kisebb műtét lévén a regeneráció, gyógyulás is gyorsabb és a visszamaradó heg is vékonyabb, kevésbé látható, mint a “normál” beavatkozás esetében.

hasplasztika-3
hasplasztika-3
« 1 A 6 »